12.06.2020.
GRIFS AG saņēma Zelta kategorijas godalgu

GRIFS AG Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta rīkotajā Ilgtspējas indeksā šogad saņēma Zelta kategorijas godalgu. Ilgtspējas indekss Latvijas uzņēmumiem tiek noteikts no 2010.gada, GRIFS AG tajā piedalījās jau vienpadsmito reizi un guva apliecinājumu, ka ir stabili nostiprinājis savu pozīciju šajā kategorijā.

Uzņēmumi, kas saņēmuši zelta statusu, demonstrē atklātību un caurskatāmību, visus būtiskākos ilgtspējas aspektus komunicējot publiski. Tie tiecas paplašināt un pielāgot savus riska vadības procesus, iekļaujot tajos būtiskākos korporatīvās atbildības aspektus. Šo uzņēmumu korporatīvās atbildības stratēģija ietver skaidrus un izmērāmus mērķus.

“Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Tas ir organizāciju dzīvesveids, kam ir ļoti nozīmīga ietekme gan uz to izaugsmi, gan sabiedrību, gan arī valsts un pasaules attīstību kopumā. Tāpēc pozitīvi vērtējams ir fakts, ka Latvijā aizvien vairāk organizāciju sāk domāt par ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi,” norāda Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja un Ilgtspējas indeksa koordinatore Dace Helmane.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb PLATĪNA kategorijai šogad kvalificējās 19 uzņēmumi: “Augstsprieguma tīkls”, “Balta”, “Baltic International Bank”, “Cēsu alus”, “Coca-Cola HBC Latvia”, “Latvenergo”, “Latvijas Autoceļu uzturētājs”, “Latvijas dzelzceļš”, “Latvijas Loto”,” LDz Cargo”, “Rīgas siltums”, “Rimi Latvia”, Rīgas tehniskā universitāte, “Sadales tīkls”, “SEB banka”, “Schwenk Latvija”, Starptautiskā lidosta “Rīga”, “Swedbank” un “Ventspils reiss”.

Apliecinājumu par atbilstību ZELTA kategorijai saņēma 15 organizācijas: “ATEA Global Services”, “Attīstības finanšu institūcija Altum”, “Clean R”, “ERGO Insurance SE Latvijas filiāle”, “ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle”, “GRIFS AG”, Latvijas Jūras administrācija, Latvijas Televīzija, “LDz Ritošā sastāva serviss”, “Liepājas Enerģija”, “Liepājas RAS”, “Maxima Latvija”, Valsts nekustamie īpašumi, Vidzemes slimnīca un “ZAAO”.

Apliecinājumu par atbilstību SUDRABA kategorijai ieguva 18 organizācijas: ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “AE Partner”, “Aldari”, “Balticovo”, “Conexus Baltic Grid”, “DPD Latvija”, “FN Serviss”, “LDz Apsardze”, “Paulig Coffee Latvia”, RISEBA, Salaspils novada pašvaldība, “Scania Latvia”, “Siguldas Būvmeistars”, Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža, Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, “Trellborg Wheel Systems Liepaja LSEZ”, “VISMA Enterprise” un “Wunder Latvia”.

Savukārt apliecinājumu par atbilstību BRONZAS kategorijai ieguva 10 organizācijas: “Baltic Candles Ltd.”, “Cognizant (GB) Limited filiāle Latvijā”, “Jelgavas Tipogrāfija”, Ķekavas novada pašvaldība, “Kurbads un Ko”, “Latvia Tours”, “LDz Loģistika”, “Narvessen Baltija”, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, Saldus novada pašvaldība.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kura ietvaros pēc starptautiski atzītas metodoloģijas principiem tiek vērtēti organizāciju risku un procesu vadības principi. Ilgtspējīga domāšana radīs arvien atbildīgāku uzņēmējdarbību Latvijā, un to noteikti novērtēs partneri un investori ārvalstīs, tādēļ aicinām „Ilgtspējas indekss” piedalīties arī Jūs vai arī aizpildīt Atbildīga biznesa novērtējumu, ja uzņēmuma darbinieku skaits nepārsniedz 50! Sīkāka informācija par Ilgtspējas indeksu un Atbildīga biznesa novērtējumu lasīt šeit

Pieteikt pakalpojumu