17.06.2022.
GRIFS AG saņem Zelta kategorijas godalgu

Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta rīkotajā Ilgtspējas indeksā GRIFS AG šogad saņēma Zelta kategorijas godalgu, parādot, ka uzņēmums ir stabili nostiprinājis savu pozīciju šajā kategorijā.

Zelta kategorijas godalgu banneris

Lai izvērtētu pretendentu atbilstību balvai, eksperti tos izjautāja par paveikto dažādās ilgtspējas jomās. Tāpat tika analizēti gan uzņēmuma sniegtie dati, gan publiski pieejamā informācija par šo uzņēmumu attieksmi pret darbiniekiem un klientiem, to ieguldījumi nozares un valsts attīstībā, kā arī nākotnes plāni ilgtspējas jomā.

“Mēs pārliecinājāmies, ka Latvijā ir organizācijas, kuras ar mērķtiecīgu darbu spēj ne vien sasniegt ilgtspējas augstākās virsotnes, bet arī iedvesmot tam citus, tā sekmējot gan savas nozares, gan arī valsts ilgtspējīgu attīstību,” uzsver Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane.

Minimālo Ilgtspējas indeksa slieksni šogad pārvarēja 78 organizācijas – uzņēmumi, valsts un pašvaldību iestādes u.c., no kurām katra piektā šajā novērtējumā piedalījās pirmo reizi. Lai gan daudziem ilggadējiem šī novērtējuma dalībniekiem izdevās uzlabot savu sniegumu, kopējais dalībnieku sniegums ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī – 79,5%.

Pirmo reizi šīs novērtējuma vēsturē tika godināti augstākās jeb dimanta kategorijas laureāti. Šogad kritērijus, kas nepieciešami, lai iegūtu šo balvu, spēja izpildīt četri uzņēmumi: “Latvenergo”, “RIMI Latvia”, “SEB banka” un “Swedbank”.

Ilgtspējas indeksa platīna kategorijai šogad kvalificējās 23 dalībnieki: Attīstības finanšu institūcija “Altum”, “Augstsprieguma tīkls”, “Balta”, “Baltic International Bank”, “Cēsu alus”, “Clean R”, “Coca-Cola HBC Latvia”, “Eco Baltia VIDE”, “ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle”, “ERGO Insurance SE Latvijas filiāle”, “Latvijas Autoceļu uzturētājs”, “Latvijas Loto”, “LDZ cargo”, “Liepājas RAS”, “Maxima Latvija”, “Rīgas Siltums”, Rīgas Tehniskā universitāte, “Sadales tīkls”, “SCHWENK Latvija”, Starptautiskā lidosta “Rīga”, “Trellborg Wheel Systems Liepaja LSEZ”, “Valsts nekustamie īpašumi” un “Ventspils reiss”.

Apliecinājumu par atbilstību zelta kategorijai saņēma 20 organizācijas: “AE Partner”, “Air Baltic Corporation”, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA, “DPD Latvija”, “Gjensidige Latvija”, “GRIFS AG”, “Latvijas Dzelzceļš”, “Latvijas Gāze”, Latvijas Televīzija, “LDZ ritošā sastāva serviss”, “Liepājas Enerģija”, “Narvesen Baltija”, “Olainfarm”, “Omniva”, “Orkla Latvija”, “Paulig Latvia”, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, Vidzemes slimnīca un “ZAAO”.

Apliecinājumu par atbilstību sudraba kategorijai ieguva 23 dalībnieki: “Balticovo”, “Bonava Latvija”, Cēsu klīnika, “Cognizant (GB) Limited filiāle Latvijā”, “DHL Express Latvia”, “Elnetworks”, “FN Serviss”, “Inchape Motors Latvia”, Ķekavas novada pašvaldība, Labklājības ministrija, “LDZ apsardze”, “LDZ Loģistika”, “Pasažieru vilciens”, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, “PET Baltija”, Rīgas Dzemdību nams, “Rīgas Meži”, Rīgas namu pārvaldnieks, “Rīgas Satiksme”, “Schneider Electric Latvija”, “Siguldas Būvmeistars”, “SOL Baltic OU” un “TietoEVRY”.

Savukārt apliecinājumu par atbilstību bronzas kategorijai ieguva 8 dalībnieki: “Aldaris”, “Baltic Block”, “Baltic Candles Ltd.”, “BTA Baltic Insurance Company”, “Lindstrom”, “Otaņķu dzirnavnieks”,  “Schenker” un Valsts kontrole.

Lasīt vairāk šeit

Ilgtspējas indekss 2022: apbalvošanas ceremoniju skatīt šeit

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kura ietvaros pēc starptautiski atzītas metodoloģijas principiem tiek vērtēti organizāciju risku un procesu vadības principi. Ilgtspējīga domāšana radīs arvien atbildīgāku uzņēmējdarbību Latvijā, un to noteikti novērtēs partneri un investori ārvalstīs, tādēļ aicinām „Ilgtspējas indekss” piedalīties arī Jūs vai arī aizpildīt Atbildīga biznesa novērtējumu, ja uzņēmuma darbinieku skaits nepārsniedz 50! Sīkāka informācija par Ilgtspējas indeksu un Atbildīga biznesa novērtējumu lasīt šeit

Pieteikt pakalpojumu