15.06.2021.
GRIFS AG saglabā Zelta kategorijas godalgu

GRIFS AG Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta rīkotajā Ilgtspējas indeksā šogad saņēma Zelta kategorijas godalgu. Ilgtspējas indekss Latvijas uzņēmumiem tiek noteikts no 2010.gada, GRIFS AG tajā piedalījās jau divpadsmito reizi un guva apliecinājumu, ka ir stabili nostiprinājis savu pozīciju šajā kategorijā.

GRIFS AG saglabā Zelta kategorijas godalgu -  banneris

Uzņēmumi, kas saņēmuši zelta statusu, demonstrē atklātību un caurskatāmību, visus būtiskākos ilgtspējas aspektus komunicējot publiski. Tie tiecas paplašināt un pielāgot savus riska vadības procesus, iekļaujot tajos būtiskākos korporatīvās atbildības aspektus. Šo uzņēmumu korporatīvās atbildības stratēģija ietver skaidrus un izmērāmus mērķus.

“Divpadsmit gados indekss ievērojami attīstījies, par ko liecina gan izmaiņas uzņēmumu novērtēšanas metodoloģijā, gan arī fakti un skaitļi. 2010. gads nebija vienkāršs laiks biznesam, un kopējā izpratne par ilgtspēju bija kritiski zema, to apzinoties, kritēriji tika pielāgoti tā brīža situācijai. Šodien novērtējuma principi neatšķiras no starptautiskiem standartiem, un prieks redzēt, ka arvien vairāk uzņēmumu par ilgtspēju ne tikai domā, bet arī patiešām rīkojas. Tajā pašā laikā jāatzīst, ka joprojām saglabājas plaisa starp tiem, kuri vēlas darīt un dara vairāk par likumā noteikto, un tiem, kuri neizpilda pat tiesību aktu prasības,” stāsta Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta (InCSR) valdes locekle Dace Helmane.

Minimālo Ilgtspējas indeksa slieksni šogad sasniedza 67 organizācijas. Platīna kategorijai kvalificējās 23 uzņēmumi. Apliecinājumu par atbilstību zelta kategorijai saņēma 15 organizācijas, sudraba kategorijai – 19, bet bronzas kategorijai – 10.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb PLATĪNA kategorijai šogad kvalificējās: Attīstības finanšu institūcija Altum, Augstsprieguma tīkls, Balta, Baltic International Bank, Cēsu alus, Coca-Cola HBC Latvia, Latvenergo, Latvijas Loto, Latvijas Mobilais Telefons, Ldz Cargo, Liepājas RAS, Maxima Latvija, RIMI Latvia, Rīgas Siltums, Rīgas Tehniskā universitāte, Sadales tīkls, Schwenk Latvija, SEB banka, Starptautiskā lidosta Rīga, Swedbank, Trelleborg Wheel Systems Liepaja LSEZ, Valsts nekustamie īpašumi, Ventspils reiss.

Apliecinājumu par atbilstību ZELTA kategorijai saņēma: AE Partner, Atea Global Services, Clean R, Conexus Baltic Grid, Eco Baltia vide, ERGO Insurance SE Latvijas filiāle, ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle, GRIFS AG, Latvijas dzelzceļš, Latvijas Televīzija, Omniva, Paulig Coffee Latvia, Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, Vidzemes slimnīca, ZAAO.

Apliecinājumu par atbilstību SUDRABA kategorijai ieguva: air Baltic Corporation, Aldaris, Balticovo, DelfinGroup, DPD Latvija, FN Serviss, ADB Gjensidige Latvijas filiāle, Ķekavas novada pašvaldība, LDz Apsardze, LDz Ritošā sastāva serviss, Narvesen Baltija, Orkla Latvija, RISEBA, Rīgas Satiksme, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, Scania Latvia, SOL Baltics OU Latvijas filiāle, Tieto Latvia, VG Kvadra Pak.

Savukārt apliecinājumu par atbilstību BRONZAS kategorijai ieguva: Arvato Systems Latvia, Baltic Candles, Cognizant (GB) Limited filiāle Latvijā, Expobank, Inchcape Motors Latvia, KRASO, LDz Loģistika, Rīgas Nami, Saldus novada pašvaldība, Schenker.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kura ietvaros pēc starptautiski atzītas metodoloģijas principiem tiek vērtēti organizāciju risku un procesu vadības principi. Ilgtspējīga domāšana radīs arvien atbildīgāku uzņēmējdarbību Latvijā, un to noteikti novērtēs partneri un investori ārvalstīs, tādēļ aicinām „Ilgtspējas indekss” piedalīties arī Jūs vai arī aizpildīt Atbildīga biznesa novērtējumu, ja uzņēmuma darbinieku skaits nepārsniedz 50! Sīkāka informācija par Ilgtspējas indeksu un Atbildīga biznesa novērtējumu lasīt šeit

Pieteikt pakalpojumu